Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

London Fashion Week: Το show της Mary Katrantzou


από την Αφροδίτη Γκόγκογλου

Η πολύ ευχάριστη εξέλιξη μίας επιτυχημένης συνταγής

Την τελευταία ημέρα του Fashion Week του Λονδίνου, σε μία σκηνή στρωμένη με ένα «χαλί» από πολύχρωμα γαρύφαλλα στο κέντρο της, έγινε το show της Mary Katrantzou.

«Το σημείο όπου ο άνθρωπος συναντάει τις μηχανές και μαζί συναντούν την φύση. Ένα συνονθύλευμα πετάλων, μεταλλικών λεπτομερειών και prints», ήταν η περιγραφή της ταλαντούχας σχεδιάστριας για την συλλογή της. Αν και ακριβής, η περιγραφή της Katrantzou υποδηλώνει ένα στοιχείο χαοτικό- το οποίο, όμως, δεν βρισκόταν πουθενά στην συλλογή. Αντιθέτως, οι καλοραμμένες δημιουργίες της συνιστούσαν ένα σύνολο με απίστευτη συνοχή.


Εάν τα ασύμφωνα μεταξύ τους prints είναι μία από τις κυρίαρχες τάσεις για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2012, η Katrantzou είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής της επόμενης σεζόν αφού στο catwalk της είδαμε δημιουργίες της γνωστής, μαξιμαλιστικής αισθητικής της, «εμπλουτισμένες» με prints μαργαριταριών και κοσμημάτων, σε έντονα, εναλλασσόμενα χρώματα.


Οι εκτυφλωτικές εκτυπώσεις συνεχίστηκαν στις bold, πλεκτές μπλούζες και στα ελαστικά φορέματα, στα bomber jackets και στα κολάν που ήταν φορεμένα με ασορτί, μακριά τοπ. Τα κοστούμια με prints από γαρύφαλλα χρώματος ροζ στους αστραγάλους που εξελισσόταν σε κόκκινο και, εντέλει γίνονταν μπλε στους ώμους ήταν απλά υπέροχα.

Όταν στο runway βγήκαν τα χαρακτηριστικά cocktail dresses της σχεδιάστριας, με τις γλυπτές σιλουέτες τους –τονισμένοι γοφοί, ασυμμετρία στους ώμους- ολοκλήρωσαν το show αποδεικνύοντας απλώς ότι πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες γυναίκες σχεδιάστριες της εποχής μας που η σχεδιαστική αξία των δημιουργιών της είναι αντάξια αυτής ενός διαχρονικού design object.

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ oikatines.blogspot.com


back home


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...