Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Tianzi Garden Hotel: ίσως το πιο κιτς κτίριο του κόσμου


Βρίσκεται στην πόλη Langfang της κινέζικης συνοικίας Hebei, χτίστηκε το 2000, έχει 10 ορόφους συνολικού ύψους 41,6μ. και το 2001 μπήκε στο βιβλίο Guiness ως το «biggest image building» (ό, τι και να σημαίνει αυτό). Σήμερα δεν υπάρχει λίστα με περίεργα ή άσχημα κτίρια που να μην το συμπεριλαμβάνει.




Το concept του ξενοδοχείου βασίζεται στη πνευματική κουλτούρα του τόπου. Πρώτα απ’ όλα Tianzi, σε ελεύθερη μετάφραση, σημαίνει «Γιος του Παραδείσου». Δεύτερον, οι τρεις κύριοι που το αποτελούν είναι τρεις θεοί, ο Φου (στο κέντρο με τα κόκκινα) που συμβολίζει την περιουσία, ο Λου (στα δεξιά με τα πράσινα) που συμβολίζει την ευημερία και ο Σου (αριστερά) που συμβολίζει τη μακροβιότητα. Και τρίτον διότι, με το που το βλέπει κανείς, η πρώτη αντίδραση είναι να κάνεις το σταυρό σου.

Το ξενοδοχείο έχει δύο σουίτες, την προεδρική στον 9ο όροφο και τη σουίτα «ροδάκινο» η οποία βρίσκεται μέσα στο ροδάκινο που κρατάει ο Σου. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, οι δύο τρύπες στο ροδάκινο είναι παράθυρα. Παράθυρα είναι επίσης όλα τα σύμβολα στις φορεσιές των τριών θεών. Η είσοδος βρίσκεται στα αριστερά, δίπλα από το δεξί πόδι του Σου.
Το επίσημο site του ξενοδοχείου (www.tianzigarden.com) δε λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό, έτσι δε θα βρείτε παραπάνω πληροφορίες (τιμές, φωτογραφίες δωματίων κλπ).



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ oikatines.blogspot.com


back home


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...