Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Το ρετρό ακουστικό είναι το ιδανικό unisex φετιχ





Υπάρχουν μερικά πράγματα για τα οποία δεν μπορείς να νιώσεις χλιαρά συναισθήματα. Tο sushi, η Lady Gaga και οι ταινίες των Κοέν είναι κάποια από αυτά. Ή τα λατρεύεις ή τα σιχαίνεσαι. Στην παραπάνω κατηγορία πρόσθεσε και το Yubz retro ακουστικό τηλεφώνου που σίγουρα κάπου το έχει πάρει το μάτι σου. Εσένα σε ενθουσιάζει ή σε εκνευρίζει; Διάβασε πρώτα και μου λες μετά.

Την πρώτη φορά που το αντίκρισα, ήμουν στην uber-προχωρημένη παριζιάνικη boutique Colette και μου φάνηκε θαύμα (βέβαια στην Colette όλα θαύμα μου φαίνονται). Με το που το αντίκρισα, ήρθε και με κατάπιε ένα κύμα νοσταλγίας.

Θυμήθηκα τα πολύωρα τηλεφωνήματα με το φλερτ στο γυμνάσιο, να παίζω με το σπιράλ καλώδιο από αμηχανία και, με το που άκουγα το ανεπαίσθητο κλικ της συνακρόασης, να καλύπτω το στρογγυλό ακουστικό με το χέρι και να ουρλιάζω «ΜΑΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟ!». Ωραίες εποχές.

Ύστερα παρατήρησα το άψογο design του. To retro σχήμα είναι ίδιο και απαράλλακτο με αυτό του αναλογικού τηλεφώνου, όμως τα χρώματά είναι έντονα, απολύτως μοντέρνα ενώ η υφή του υπέροχη, καθώς είναι ματ και επικαλυμμένο με σιλικόνη.

Στη συνέχεια άρχισα να αμφιβάλλω για τη χρηστικότητά του. Φαίνεται άβολο, θα πρέπει να το κρατάω και δεν θα κινούμαι ελεύθερα όπως με το handsfree. Μετά θυμήθηκα πως - οops! - δεν έχω handsfree, όπως και οι 9 στους 10 ανθρώπους που ξέρω.

Οι περισσότεροι από εμάς παθαίνουμε απανωτά μίνι νευροκαβαλικέματα προσπαθώντας να ισορροπήσουμε το κινητό - φλοίδα μεταξύ κεφαλιού και ώμου. Τουλάχιστον το retro ακουστικό έχει υπόσταση - και άρα η κλίση του κεφαλιού για να το στερεώσεις θα είναι μικρότερη. Και, φυσικά, με τη χρήση του γλυτώνεις το 99% της ακτινοβολίας που εκπέμπει το αθώο σου smartphone, όπως ακριβώς ισχύει και για όλα τα handsfree.

Τέλος το χρησιμοποίησα (κάτι που μπορείς να κάνεις κι εσύ, απόκτησέ το τώρα, "με δωρεάν αποστολή για όλη την Ελλάδα, σε όποιο χρώμα θες). Και συνειδητοποίησα τα εξής: 1) ο ήχος είναι κρύσταλλο, πεντακάθαρος, ο καλύτερος ever. 2) το τηλέφωνο δεν ζεσταίνεται, το αυτί δεν ιδρώνει, το χέρι δεν κολλάει, ο εγκέφαλός δεν βράζει, όση ώρα κι αν μιλήσεις. 3) Σε κοιτάνε όλοι. Με περιέργεια στην αρχή, με θαυμασμό στη συνέχεια. Σχεδόν βλέπεις το χαμόγελο που πάει να σκάσει στα χείλη, σχεδόν ακούς το «θέλω και εγώ» που φουντώνει μέσα στον περαστικό. (εκτός αν ο περαστικός είναι γεννημένος πριν το 1955 ή μετά το 1995, στην οποία περίπτωση ναι, σε κοιτάει με αυθεντική απορία).

Τα προγνωστικά μου; Τα Χριστούγεννα θα ξεπουλήσει, καθώς μιλάμε για το ιδανικό unisex δώρο. Είναι vintage – cool, βγαίνει σε φανταστικά έντονα χρώματα, σε γλυτώνει ακτινοβολία και μυϊκούς πόνους, και πάνω απ’ όλα, έχει πλάκα.

Και τελικά, μη μας παρεξηγήσεις, αλλά δεν σου κάνει κλικ κάτι τέτοιο, ίσως στην πορεία της digital επανάστασης, κάπου μεταξύ κινητού και smartphone, netbook και ταμπλέτας, έχεις χάσει το χιούμορ σου. Ή, καλύτερα, το παιδί μέσα σου, που αγόραζε πράγματα που είναι cool ακόμη κι αν του ήταν παντελώς άχρηστα.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ street2310.blogspot.com


back home


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...