Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

13 ιδανικοί προορισμοί για ταξίδια τον Οκτώβριο


Κάιρο, Αίγυπτος
Μπορεί να μη συνηθίζεται, αλλά ο Οκτώβριος είναι ένας πολύ καλός μήνας για διακοπές. Ο καιρός δεν έχει χαλάσει ιδιαίτερα ακόμα και ο πολύς κόσμος έχει σπάσει. Μερικά μέρη, μάλιστα, ενδείκνυνται περισσότερο τώρα απ’ ότι όλο τον υπόλοιπο χρόνο.



Αφρική

Κάιρο, Αίγυπτος


Η είσοδος της πυραμίδας του Χέοπα
Ανώτερη θερμοκρασία Οκτωβρίου: 30C
Κατώτερη θερμοκρασία Οκτωβρίου: 18C

Μετά από το καυτό καλοκαίρι, ο καιρός – από το πρωί μέχρι το βράδυ – γίνεται ο πλέον ιδανικός για να απολαύσει κανείς το Κάιρο με νορμάλ θερμοκρασίες. Όσο για βροχές, υπάρχει 0% πιθανότητα για κάτι τέτοιο, άρα αφήστε ήσυχοι όλες τις ομπρέλες σπίτι. Συν τοις άλλοις, οι τιμές των ξενοδοχείων αρχίζουν να ανεβαίνουν από το Δεκέμβριο, οπότε δε θα πρέπει να συναντήσετε κανένα πρόβλημα να βρείτε φτηνό και καλό ξενοδοχείο.



Φεζ, Μαρόκο


Bab Bou Jeloud
Ανώτερη θερμοκρασία Οκτωβρίου: 24C
Κατώτερη θερμοκρασία Οκτωβρίου: 13C

Μιας και τα καλοκαίρια στη βόρια Αφρική είναι κάπως βάναυσα, η τουριστική σεζόν εκεί ξεκινάει τον Οκτώβριο. Που σημαίνει ότι και η high season των εκεί ξενοδοχείων ξεκινάει επίσης τον Οκτώβριο. Μη νομίζετε, όμως, πως δε θα βρείτε τουλάχιστον μία προσφορά από κάποιο καλό ξενοδοχείο. Έχετε υπ’ όψη σας πάντως πως η ποιότητα του δωματίου κατεβαίνει με διπλάσια ταχύτητα απ’ αυτή που κατεβαίνει η τιμή. Άλλη μία πόλη που παίρνει τα πάνω της τον Οκτώβριο είναι το Μαρακές. Μη δοκιμάσετε να επισκεφτείτε και τα δύο μέρη στο ίδιο ταξίδι, όμως, αν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεση σας. Οι δύο πόλεις διαφέρουν αφάνταστα και χρειάζονται η κάθε μία πολλές μέρες εξερεύνησης.



Μέση Ανατολή

Βηρυτός, Λίβανος


Συνοικία Solidere
Ανώτερη θερμοκρασία Οκτωβρίου: 27C
Κατώτερη θερμοκρασία Οκτωβρίου: 20C

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες πόλεις της περιοχής, στη Βηρυτό δεν υπάρχει περίπτωση να δείτε ούτε μία ψιχάλα μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. Σε γενικές γραμμές ο καιρός είναι τόσο καλός στην πόλη αυτήν την εποχή που το βράδυ κατά πάσα πιθανότητα δε θα χρειαστείτε καν ζακέτα. Η αλήθεια είναι ότι τα ξενοδοχεία δεν είναι διόλου φτηνά στη Βηρυτό, όμως η low season ξεκινάει επισήμως τον Οκτώβριο, οπότε θα μπορέσετε να βρείτε καλό δωμάτιο σε καλύτερη τιμή ακόμα και την τελευταία στιγμή. Σας συμβουλεύουμε να κάνετε μία μικρή έρευνα πριν κλείσετε δωμάτιο, γιατί μπορεί να έχετε την άνεση να μείνετε σε κάποιο από τα ξενοδοχεία που ίσως να είναι απλησίαστο για το πορτοφόλι σας τον υπόλοιπο χρόνο.



Αμάν, Ιορδανία


Πολυσύχναστος δρόμος του Αμάν
Ανώτερη θερμοκρασία Οκτωβρίου: 27C
Κατώτερη θερμοκρασία Οκτωβρίου: 14C

Ο Οκτώβριος είναι ένας από τους λίγους μήνες που θεωρούνται είναι ιδανικοί για να επισκεφτεί κανείς το Αμάν και γενικά την Ιορδανία. Την ημέρα οι θερμοκρασίες διατηρούνται σε λογικά επίπεδα και τα βράδια είναι ακόμα αρκετά ζεστά για να μη νοιώθετε άβολα. Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα βροχής. Το Αμάν συνήθως αποτελεί μία μικρή στάση για εκείνους που ταξιδεύουν προς την έρημο Wadi Rum και την Πέτρα. Όμως αν κάποιος δώσει μια ευκαιρία στην πόλη, θα διαπιστώσει ότι αξίζει την προσοχή του. Τα ξενοδοχεία έχουν λογικές τιμές, το φαγητό είναι φτηνό και υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα μέρη στο εσωτερικό της για να γνωρίσετε την τοπική κουλτούρα.



Ευρώπη

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία


Συνοικία Eminönü με την Αγ. Σοφία και τη γέφυρα του Γαλατά στο βάθος
Ανώτερη θερμοκρασία Σεπτεμβρίου: 20C
Κατώτερη θερμοκρασία Σεπτεμβρίου: 12C

Μπορεί κάποτε η Κωνσταντινούπολη να θεωρείτο low budget προορισμός, όμως, πλέον κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι τιμές των ξενοδοχείων πλησιάζουν αυτές της νότιας Ευρώπης, αν και μικρές προσφορές, ευκαιρίες λίγων ημερών και προσωπικές εκπτώσεις είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα σε μια πόλη σαν την Κωνσταντινούπολη. Τα αξιοθέατα έχουν κάπως τσιμπημένες τιμές, οπότε αν έχετε μετρημένο budget, καλύτερα να έχετε προγραμματίσει από πριν ποια μέρη θέλετε οπωσδήποτε να δείτε. Όσο για το φαγητό, δεν πρόκειται να σας επιβαρύνει πολύ, αφού το street food εκεί είναι πεντανόστιμο και οικονομικό (προτιμήστε τα μέρη που προτιμούν και οι ντόπιοι). Τον Οκτώβριο η αλήθεια είναι ότι αρχίζει να κάνει λίγη ψύχρα (ειδικά τέλη του μήνα), όμως συνεχίζει να είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για μία επίσκεψη εκεί. Συν τοις άλλοις, το μεγάλο πλήθος τουριστών έχει πλέον αποχωρήσει, γεγονός που θα κάνει τις βόλτες και το shopping σας πολύ πιο απολαυστικά.



Αντάλια, Τουρκία


Τζαμί Tekeli Mehmet
Ανώτερη θερμοκρασία Οκτωβρίου: 27C
Κατώτερη θερμοκρασία Οκτωβρίου: 15C

Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου η Αντάλια ίσως να έχει το καλύτερο κλίμα στη Μεσόγειο. Θερμές ημέρες, δροσερές νύχτες και οι πρώτες ψιχάλες κάνουν δειλά-δειλά την εμφάνιση τους τις τελευταίες μέρες του μήνα (και όχι πάντα). Η πόλη διαθέτει πολυτελή all-inclusive resorts κατά μήκος της ακρογιαλιάς και πολύ όμορφα boutique hotels στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της, όλα τους σε πολύ χαμηλές τιμές αυτήν την εποχή.



Ντουμπρόβνικ, Κροατία


Το Stradun, η καρδιά του Ντουμπρόβνικ
Ανώτερη θερμοκρασία Οκτωβρίου: 22C
Κατώτερη θερμοκρασία Οκτωβρίου: 15C

Το Ντουμπρόβνικ γίνεται όλο και πιο δημοφιλής προορισμός για πακέτα διακοπών στην Ευρώπη και έτσι οι τιμές του έχουν αυξηθεί σημαντικά. Ο Οκτώβριος, λοιπόν, προσφέρεται, καθώς η high season για την τουριστική κίνηση της πόλης τελειώνει το Σεπτέμβριο και θα βρείτε δωμάτιο, ακόμη και σε καλό ξενοδοχείο, σε πολύ χαμηλότερη τιμή απ’ ότι μερικές μέρες νωρίτερα. Παράλληλα ο καιρός παραμένει αρκετά καλός. Ίσως προς το τέλος του μήνα να αρχίσει σιγά-σιγά να βρέχει, όμως μη φανταστείτε τίποτα το τραγικό, μιλάμε για ελαφριά πρωτοβρόχια που δεν μπορούν με τίποτα να σας καταστρέψουν τις διακοπές σας.



Λισαβόνα, Πορτογαλία


Tram 28
Ανώτερη θερμοκρασία Οκτωβρίου: 22C
Κατώτερη θερμοκρασία Οκτωβρίου: 14C

Το καλοκαίρι αργεί πολύ να τελειώσει στη Λισαβόνα. Ακόμα και τον Οκτώβριο οι ημέρες και οι νύχτες εξακολουθούν να είναι θερμές. Η πόλη δεν έχει πάρα πολλά τουριστικά αξιοθέατα, είναι όμως μια πολύ όμορφη και γοητευτική πόλη, όπου τα πάντα είναι πολύ φτηνότερα απ’ ότι στις περισσότερες Ευρωπαϊκές πόλεις. Τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν χαμηλές τιμές για τα ευρωπαϊκά στάνταρ και η πιο γνωστή τουριστική ατραξιόν της πόλης, το Tram 28 (ένα τραμ που περνάει από τις πιο τουριστικές γειτονιές) κοστίζει μόνο 2€. Τέλος, μερικά από τα μεγάλα ονόματα του ξενοδοχειακού κόσμου που βρίσκονται σε μαγευτικές τοποθεσίες χαμηλώνουν αισθητά τις τιμές τους τον Οκτώβριο.



Ασία

Kuta, Μπαλί, Ινδονησία


Kuta beach, δημοφιλής προορισμός για surfers
Ανώτερη θερμοκρασία Οκτωβρίου: 30C
Κατώτερη θερμοκρασία Οκτωβρίου: 25C

Ένα μήνα πριν ξεκινήσει η περίοδος των βροχών, το Μπαλί αποκτά την τέλεια ισορροπία μεταξύ καλού καιρού και λίγου κόσμου. Οι ορδές των Αυστραλών έχουν πάει σπίτι τους από τα μέσα Σεπτεμβρίου, έτσι είναι πιο εύκολο να βρει κανείς δωμάτιο σε τιμή ευκαιρίας ακόμα και σε resorts που κάθε άλλη περίοδο μπορεί να ήταν πολύ ακριβά. Τέλος, λιγότερος κόσμος σημαίνει λιγότερη κίνηση, έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή και οδηγό για να σας ξεναγήσει σε όλες τις μυστικές γωνιές του νησιού.



Αμερική

Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ


French Quarter
Ανώτερη θερμοκρασία Οκτωβρίου: 27C
Κατώτερη θερμοκρασία Οκτωβρίου: 16C

Ο Οκτώβριος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες να επισκεφτεί κανείς τη Νέα Ορλεάνη. Η θερμοκρασία είναι δροσερή αλλά όχι κρύα και η ατμόσφαιρα ξηρή, γεγονός πολύ σημαντικό για μία πόλη όπου συνηθίζονται οι βροχοπτώσεις. Δυστυχώς όλα αυτά δεν αποτελούν μυστικό πλέον και έτσι το να βρείτε ξενοδοχείο σε χαμηλή τιμή αυτήν την περίοδο είναι δύσκολο. Εκτός της διαμονής, όμως, η Νέα Ορλεάνη ανέκαθεν ήταν ένας μάλλον οικονομικός προορισμός, οπότε δε θα δυσκολευτείτε να βρείτε καλές τιμές σε φαγητό, ποτό και φυσικά live stages.



Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία


Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, Ρίο Ντε Τζανέιρο, Βραζιλία
Ανώτερη θερμοκρασία Οκτωβρίου: 28C
Κατώτερη θερμοκρασία Οκτωβρίου: 20C

Τα βράδια σταματάει να κάνει ψύχρα και το πρωί δεν κάνει αφόρητη ζέστη. Αν πρέπει να αποφασίσουμε ποιος είναι ο καλύτερος μήνας να επισκεφτεί κανείς το Ρίο ντε Τζανέιρο, από πλευράς καιρού πάντα, αυτός θα είναι χωρίς καμία αμφιβολία ο Οκτώβριος. Σίγουρα θα ρίξει καμία βροχή, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να βρέχει περισσότερο από 1-2 ώρες (μιας και πρόκειται για τροπικό κλίμα). Ένα επιπλέον θετικό στοιχείο αυτής της εποχής είναι ότι θεωρείται νεκρή περίοδο για τα ξενοδοχεία. Έτσι μπορείτε να βρείτε δωμάτιο σε κάποιο από τα γνωστά παραθαλάσσια ξενοδοχεία σε πολύ χαμηλή τιμή ή να μείνετε σχεδόν τσάμπα σε οποιοδήποτε από τα μικρότερα που βρίσκονται 2-3 τετράγωνα πιο μέσα.



Μπουένος Άιρες, Αργεντινή


Puerto Madero yatch club
Ανώτερη θερμοκρασία Οκτωβρίου: 23C
Κατώτερη θερμοκρασία Οκτωβρίου: 13C

Τέτοια εποχή στο Μπουένος Άιρες επικρατεί ανοιξιάτικος καιρός και, προς το τέλος του μήνα, οι θερμοκρασίες είναι ευχάριστες και άψογες για τουριστικές εξερευνήσεις. Μπορεί πότε-πότε να ρίχνει καμιά βροχούλα, όμως είναι μία κατ’ εξοχήν indoors πόλη οπότε θα μπορέσετε εύκολα να βρείτε ένα μέρος μέχρι να περάσει η μπόρα. Οι τιμές των ξενοδοχείων της πόλης δεν είναι στο χαμηλότερο επίπεδό τους κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι σε επίπεδα high season. Γενικά, οι τιμές για φαγητό και ποτό στη πόλη δε θα μπορούσαν παρά να θεωρηθούν πολύ καλές για τα παγκόσμια επίπεδα.



Mexico City, Μεξικό


Plaza de la Constitución
Ανώτερη θερμοκρασία Οκτωβρίου: 22C
Κατώτερη θερμοκρασία Οκτωβρίου: 10C

Τον Οκτώβριο που σταματούν οι βροχές το Mexico City αποκτά και πάλι ζεστές ημέρες και ευχάριστες βραδιές. Ο Οκτώβριος τουριστικά θεωρείται low season, έτσι είναι πολύ εύκολο να βρει κανείς καλά ξενοδοχεία σε χαμηλές τιμές. Η πόλη είναι μεν τεράστια και ίσως λίγο πολύπλοκη, όμως δεν είναι καθόλου τρομακτική (όπως πιστεύουν πολλοί). Αν προσέξετε και αποφύγετε τις λίγο πιο κακόφημες γειτονιές, το κέντρο του είναι ένας τουριστικός παράδεισος με καλά μαγαζιά και hip εστιατόρια.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ street2310.blogspot.com


back home


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...