Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Food In Food Out: 3 easy συνταγές για όταν γυρνάς αργά από τη δουλειά

Άλλη μια δύσκολη μέρα τελείωσε! Είσαι εργένης και δούλευες μέχρι τις 8, γυρνάς σπίτι ζαλισμένος, κουρασμένος, με απίστευτα νεύρα γιατί το αφεντικό σου χαλάει τις φωνητικές του χορδές χωρίς να υπάρχει λόγος μα πάνω απ’ όλα πεινάς απίστευτα!

Είσαι φοιτητής, δεν έχεις κοπέλα (και να είχες δηλαδή εσύ πάλι θα τα έκανες όλα) και γυρνάς σπίτι από τη σχολή στις 8-9 γιατί σε έβαλαν να κάνεις μάθημα για 2 ώρες το απόγευμα χωρίς αιτία κι αφορμή (το πρόγραμμα στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν θα το καταλάβω ποτέ).

Πεινάς τόσο πολύ και δεν έχεις και φράγκα να δώσεις στην πανάκριβη πιτσαρία της γωνίας ούτε θες να φας σουβλάκι όπως χθες, προχθές και παραπροχθές!

Σε όποια από τις 2 κατηγορίες κι αν ανήκεις απλά ηρέμησε, τοποθέτησε ένα χαμόγελο στο πρόσωπο σου και άνοιξε το pc η to laptop σου, μπες στο MEN 24 και διάβασε 3 συνταγές που σε λιγότερο από μισή ώρα θα γεύεσαι! Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο!

Πιο πολύ θα σε κουράσει να παραγγείλεις από έξω (θα μιλάς μισή ώρα στο τηλέφωνο μέχρι να καταλάβει ο ζαλισμένος τύπος, από τα τόσα σουβλάκια που του παρήγγειλαν σήμερα, ακριβώς αυτό που ζητάς) παρά να μπεις στην κουζίνα σου και να γίνεις chef του εαυτού σου!

Κι εγώ σαν φοιτητής, προτιμώ να σας πω την αλήθεια να μαγειρέψω αντί να φάω από έξω όσο κουρασμένος κι αν είμαι γιατί με κάνει να ξεχνιέμαι και να ηρεμώ για αυτό μην διστάσετε να μπείτε στην κουζίνα!

Σουφλέ ψωμιού με τυρί και μπέικον
Συστατικά

8 φέτες ψωμί φόρμας (toast)

6 φέτες μπέικον

3 αυγά

100 γρ. μανιτάρια σε φέτες

250 γρ. τυρί τριμμένο τσένταρ

600 γρ. γάλα

25 γρ. βούτυρο λιωμένο

1 κουταλάκι μουστάρδα

Σοτάρετε σε τηγάνι το μπέικον και τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά. Αλείφετε τις φέτες με το βούτυρο και από τις δύο πλευρές αφού αφαιρέσετε την κόρα.

Κόβετε την κάθε φέτα στα τέσσερα, στρώνετε με το μισό ψωμί ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνετε απο πάνω το μείγμα με το μπέικον τα μανιτάρια και το μισό τυρί. Στρώνετε το υπόλοιπο ψωμί και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.

Χτυπάτε σε μπολ τα αυγά, το γάλα, την μουστάρδα και τα περιχύνετε πάνω στο ψωμί. Ψήνετε για 1/2 ώρα η και λιγότερο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.



Τορτελίνια με καυτερή σάλτσα πιπεριάς
Συστατικά


500γρ. τορτελινια με τυρί

3-4 πιπεριές Φλωρίνης (σε βάζο)

½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο

3-4 σκελίδες σκόρδο

1 κουτάλια σούπας κόλιανδρος

1 κουταλιά της σούπας κύμινο

2 καυτερές πιπεριές μικρές

αλάτι

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

Βάζετε σε πολυμίξερ η μπλέντερ τις πιπεριές Φλωρίνης τις καυτερές πιπεριές το σκόρδο τον κόλιανδρο το κύμινο το ελαιόλαδο το αλάτι και τα χτυπάτε να γίνουν πολτός.

Στη συνέχεια βράζετε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σύμφωνα με της οδηγίες της συσκευασίας και κατόπιν τα στραγγίζετε τα βάζετε σε κατσαρόλα και ρίχνετε πάνω στα τορτελίνια τον χτυπημένο πολτό πιπεριάς προσθέτετε τον μαϊντανό ανακατεύετε και σερβίρετε.



Κοτόπουλο με μουστάρδα
Συστατικά

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου ( κομμένα σε μικρά κομμάτια για να ψηθεί πιο γρήγορα)

1 ποτήρι λευκό κρασί

200ml κρέμα γάλακτος

1 κουτ.γλ. μουστάρδα

1 κουτ.εστραγκόν ή 2 κουτ. φρέσκο ψιλικομμένο

Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα και ρίξτε τα σε μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι για να τηγανιστούν περίπου για 6 λεπτά η κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει. Τα βγάζετε και τα διατηρείτε ζεστά. Ρίχνετε στο τηγάνι το κρασί και τρίβετε την βάση του με μια σπάτουλα για να ξεκολλήσει ότι έμεινε από το κοτόπουλο. Βράζεται το κρασί για 1-2 λεπτά και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος να βράσει για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τη μουστάρδα και το εστραγκόν, αλατοπιπερώνετε και ανακατέψτε. Βάζετε το κοτόπουλο στα πιάτα και περιχύνετε με την σάλτσα, συνοδέψτε τα με ζυμαρικα. Σερβίρετε αμέσως.



Μαγειρεύει ο Άγγελος Πρατσίνης


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ street2310.blogspot.com


back home


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...