Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Σουίτα στο κέντρο της γης

POST BY Αμαλία Μέη

Πώς θα σας φαινόταν να διανυκτερεύσετε ένα βράδυ σε ένα ορυχείο 155 κάτω από τη γη; Δεν έχετε παρά να πάτε στον ξενώνα Sala Silvermine στην Σουηδία, 120 χλμ από την Στοκχόλμη.




Στο Sala Silvermine θα μείνετε σε ένα ιστορικό και ιδιαίτερα ασυνήθιστο περιβάλλον, είτε επιλέξετε κάποιο από τα φιλόξενα δωμάτια του ξενώνα που βρίσκεται όπως όλοι οι νορμάλ ξενώνες στην επιφάνεια της γης, είτε στην πανέμορφη (για κάποιους εκκεντρικούς) σουίτα-ορυχείο που βρίσκεται 155 μέτρα κάτω από τη γη και το ντεκόρ της είναι επηρεασμένο από τα ορυχεία και τους ανθρακωρύχους της εποχής που χτίστηκε το κτίριο(1920). Ο ξενώνας διαθέτει 15 δωμάτια και τη μοναδική σουίτα-ορυχείο που έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι δύο άτομα και έχει χαρακτηριστεί από διάφορα ταξιδιωτικά έντυπα απ’όλο τον κόσμο σαν «ένα από τα πιο κουλ και τρελά δωμάτια ξενοδοχείου στον κόσμο).

Η σουίτα περιβάλλεται από διάφορες μυστηριώδεις στοές του ορυχείου, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό μεν, ολίγον τρομακτικό δε. Ειδικά αν είστε κλειστοφοβικοί, μην το τολμήσετε με τίποτα! Με το που κάνετε λοιπόν check in, θα σας κάνουν ένα tour στην σουίτα και τις στοές και θα σας αφήσουν στην ησυχία σας μαζί με ένα καλάθι με μπισκότα, τυριά, φρούτα, σαμπάνια και σοκολάτες. Καλό είναι τα ρούχα που θα έχετε μαζί σας να είναι αρκετά ζεστά, μια που η θερμοκρασία στο ορυχείο δεν ξεπερνά τους 2 βαθμούς κελσίου. Βέβαια η σουίτα θερμαίνεται αλλά και εκεί η θερμοκρασία δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 18 βαθμούς που για πολλούς είναι αρκετά χαμηλή. Μην ανησυχείτε, όμως, το κρεβάτι είναι στρωμένο με χοντρό πάπλωμα και υπάρχει και έξτρα αν δεν σας αρκεί. Υπάρχει τουαλέτα στα 50 μέτρα από την σουίτα (ότι πρέπει για να την ψάχνετε μέσα στην νύχτα μισοκοιμισμένοι), αλλά ντους θα βρείτε μόνο στον ξενώνα πάνω στην επιφάνεια. Για την όχι και πολύ ασυνήθιστη περίπτωση που μπορεί να φρικάρετε εκεί μέσα, βρίσκεται σε (επίγεια) επιφυλακή όλη νύχτα κάποιος από το προσωπικό, για να σας μεταφέρει στην επιφάνεια πριν αρχίσετε να χτυπάτε το κεφάλι σας στους πέτρινους τοίχους! Επειδή τα κινητά δεν λειτουργούν σε αυτό το βάθος, θα σας δώσουν έναν ασύρματο για να μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους. Το πρωί θα σας σερβίρουν πρωινό και θα σας μεταφέρουν πάνω στο φως και τον πολιτισμό.
Και για όλα αυτά, αντί να σας πληρώσουν, θα πρέπει να πληρώσετε κιόλας, 430 περίπου ευρώ για κάθε διανυκτέρευση στην εφιαλτική (για τους περισσότερους) σουίτα-ορυχείο. Η τιμή περιλαμβάνει την ξενάγηση στις σκοτεινές στοές, το καλάθι με τα καλούδια και το πρωινό.

Στα plus, η ξενάγηση σε όλο το ορυχείο και στο μουσείο του, αλλά και τα πολλά activities και οι περιηγήσεις που προσφέρονται στην περιοχή.



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ street2310.blogspot.com


back home


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...