Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Bubble Lounge: Ο ναός της σαμπάνιας στο Μανχάταν


Bubble Lounge: Ο ναός της σαμπάνιας στο Μανχάταν
Ενα ιδιαίτερο champagne bar στην
Τριμπέκα της Νέας Υόρκης, τη γειτονιά του Ρόμπερτ ντε Νίρο...
Της Τασούλας Επτακοίλη
ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Αν είχα γενέθλια, ο χώρος θα ήταν ιδανικός για ένα μικρό πάρτι με λίγους -και
καλούς- φίλους. Θα κλείναμε το Krug Room, στο ισόγειο, η παινεμένη Lady M. θα
ετοίμαζε μία από τις περίφημες τούρτες της, ο σεφ Pichet Ong θα φρόντιζε για
έναν μικρό μπουφέ με finger food (και πολλές χορτοφαγικές επιλογές) και η
σαμπάνια -τι άλλο;- θα έρρεε άφθονη. Ενα μπουκάλι Magnum εξασφαλίζει 14 ποτήρια
σαμπάνιας, ένα Jeroboam 28 κι ένα Methusalem 52 ποτήρια! Τα πάντα έχω υπολογίσει
με ακρίβεια και όλα αυτά τα υπέροχα θα συνέβαιναν - αν τα γενέθλιά μου δεν είχαν
προ μηνών περάσει, αν η κρίση δεν μας είχε «αγγίξει»όλους, λιγότερο ή
περισσότερο, και αν όλοι οι συγγενείς και φίλοι μου δεν βρίσκονταν περίπου 5.000
μίλια μακριά. Αλλά το όνειρο ούτε από κόστος καταλαβαίνει ούτε από αποστάσεις…
Κι εγώ βρίσκομαι σ' έναν χώρο που, θέλοντας και μη, σε παρασύρει να
ονειρευτείς.
Εχω μπει στο Bubble Lounge της Νέας Υόρκης, στον αριθμό 228 της πολύβουης
West Broadway, με την ελπίδα να συναντήσω κάποιον από τους διάσημους θαμώνες
του: τον Ρόμπερτ ντε Νίρο ή τη Σκάρλετ Γιόχανσον - ακόμα και με τον Μος Ντεφ θα
είμαι ευχαριστημένη. Κανέναν τους δεν βλέπω στα τραπέζια του, αλλά αμέσως το
ξεχνάω. Για την ακρίβεια, μόλις αντικρίζω τις αναπαυτικές μπορντό πολυθρόνες του
(έπειτα από τόσο περπάτημα στο Λόουερ Μανχάταν) και «πιάνω» στον αέρα μεθυστικά
αρώματα φρεσκοψημένου μπισκότου και καραμέλας!

Αλλωστε, αυτό το μαγαζί είναι «σταρ» από μόνο του. Κι έχει καταφέρει, σε λίγα
χρόνια, να γίνει σημείο αναφοράς σε μια ούτως ή άλλως διάσημη γειτονιά, την
Τριμπέκα (από το ακρωνύμιο των λέξεων Triangle Below Canal - τρίγωνο κάτω από
την οδό Κάναλ). Εδώ, όπου κάποτε ζούσαν και δούλευαν κυρίως μετανάστες, σήμερα
υπάρχουν τα λοφτ -και τα αγαπημένα στέκια- καλλιτεχνών και χρηματιστών. Πότε
άρχισε η ανάπτυξη της περιοχής; Το 1989, όταν ο Ρόμπερτ ντε Νίρο αγόρασε μια
παλιά αποθήκη και τη μετέτρεψε σε εστία καλλιτεχνικών... ζυμώσεων, αλλά και του
Tribeka Film Festival.
To Bubble Lounge άνοιξε λίγα χρόνια μετά την... επέλαση των κινηματογραφικών
αστέρων, το 1996, βάζοντας ένα δύσκολο στοίχημα για τα δεδομένα της αμερικανικής
αγοράς: ποντάροντας -όπως μαρτυρεί και το όνομά του- στις φυσαλίδες της
σαμπάνιας! Κατάφερε, όμως, να επιβιώσει και σήμερα προσφέρει σε όσους περνούν το
κατώφλι του 300 σαμπάνιες και αφρώδεις οίνους από όλο τον κόσμο, από τις πιο
γνωστές ώς τις πιο «ψαγμένες» - όπως τη Fleury Brut Rosé, την πρώτη βιοδυναμική
σαμπάνια, από το Κουρτερόν της Γαλλίας.
Ανοίγω το μενού. Πράγματι, εντυπωσιακό. Εκτός από τις σαμπάνιες σε φιάλη
Magnum, που είναι μάλλον... αλμυρές για τις περισσότερες τσέπες (η φθηνότερη,
μια Ayala Brut Majeur, κοστίζει 175 $ και η ακριβότερη, μια Roederer Cristal τou
1975, 3.500!), υπάρχουν περίπου είκοσι επιλογές σε ποτήρι, από 15 $ και, το
δυνατό χαρτί της λίστας, δέκα εκπληκτικά κοκτέιλ σαμπάνιας και αφρωδών οίνων:
από το Ginger Fizz (με Enrico Prosecco και Crème de Gingembre) μέχρι τo Paris
Blossom (με σαμπάνια Paul Goerg Brut και St. Germain Elderflower Liqueur). Ολα
στην τιμή των 16 $. Pas mal...
Παραγγέλλω, τελικά, ένα Champagne Mojito (με Tissot Cremant du Jura, Starr
African Rum και τα υπόλοιπα, γνωστά συστατικά) και απολαμβάνω τη χαλαρωτική
μουσική. Ολα είναι προσεγμένα εδώ. Για κάθε λεπτομέρεια έχει φροντίσει η Γαλλίδα
συνιδιοκτήτρια, Εμανουέλ Σις. Πώς τα καταφέρνει, μαζί με τον σύζυγό της Τζέιμι
Γουέλφορντ, photo editor του περιοδικού Newsweek, να κουμαντάρει ένα τόσο
απαιτητικό μαγαζί, αλλά και τα παιδιά τους, είναι μέγα μυστήριο... Και τότε
προκύπτει ένα σοβαρό δίλημμα: να πάρω γλυκό ή όχι; Οι Γιαπωνέζοι του διπλανού
τραπεζιού απολαμβάνουν τις Raspberry & Lemon Almond Frangipane τάρτες τους,
με παγωτό φρούτα του πάθους και οι μυρωδιές είναι βασανιστικές. Αλλά, όχι! Ας
δείξω χαρακτήρα. Ισως δοκιμάσω τα επιδόρπια του Bubble Lounge την επόμενη φορά
που θα βρεθώ στη Νέα Υόρκη. Το όνειρο -το είπαμε και στην αρχή, άλλωστε- δεν
επιδέχεται... περικοπές.
Info: The Bubble
Lounge,228 West Broadway, New York, www.bubblelounge.com.Εχει και
«αδελφάκι» στο Σαν Φρανσίσκο.ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ street2310.blogspot.com


back home


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...