Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Η λίστα του Frommer’s με τους κορυφαίους ανά κατηγορία προορισμούς για το 2012


Photo: credit Bjørn Jørgensen/www.visitnorway.com

Το έγκυρο ταξιδιωτικό site Frommer’s δημοσίευσε άλλη μια λίστα με τους πιο hot προορισμούς, αυτή τη φορά ανάλογα με το τι ζητάτε από τις διακοπές σας (περιπέτεια, παραλία, family friendly, value for money κλπ). Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα καλύτερα μέρη ανά κατηγορία για το 2012.




Περιπέτεια

Moab, Γιούτα, Ηνωμένες Πολιτείες


Ακούγοντας αυτήν την πόλη, πολλοί θα πούνε ότι βρίσκεται στο πουθενά. Δεν είναι, όμως, η πόλη αυτή καθ’ εαυτή που έχει το ενδιαφέρον, αλλά όλα όσα βρίσκονται τριγύρω, όπως δύο σημαντικά εθνικά πάρκα (Arches και Canyonlands) και άπειρες δραστηριότητες από rafting, hiking και αναρρίχηση μέχρι mountain biking και 4Χ4. Επίσης, σε σχετικά κοντινή απόσταση βρίσκεται και ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα, η Monument Valley, ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη που έχει παίξει και σαν location σε πολλές χολιγουντιανές παραγωγές.



Παραλία

Hanalei bay, Χαβάη


Μια εντυπωσιακή παραλία με χρυσή άμμο που βρίσκεται στην βόρεια ακτή του Kauai, με ηφαιστειακούς λόφους στο background και τεράστιους καταρράκτες. Τα διάφανα τιρκουάζ νερά της φιλοξενούν υφάλους με υπέροχα κοράλλια και χρωματιστά ψάρια και αποτελούν παράδεισο για καταδύσεις. Τους χειμερινούς μήνες τα νερά είναι εντελώς flat και μοιάζουν με γιγάντια πισίνα, ενώ αντιθέτως το χειμώνα δημιουργούνται τεράστια κύματα που προσελκύουν τους κορυφαίους σέρφερς απ’ όλο τον κόσμο.



City Break

Σικάγο, Ηνωμένες Πολιτείες


Μια από τις πιο συναρπαστικές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών με υπέροχες επιλογές όσον αφορά το food & drink, εξαιρετική μουσική κουλτούρα, υπέροχα μουσεία και σούπερ αρχιτεκτονική. Στο Σικάγο θα δείτε τους πιο εντυπωσιακούς ουρανοξύστες και θα περπατήσετε δίπλα στις όχθες της φημισμένης Lake Michigan. Όσον αφορά το shopping, το σίγουρο είναι πως δε θα μείνετε δυσαρεστημένοι με τη περίφημο Magnificent Mile τμήμα της λεωφόρου Μίσιγκαν να συγκαταλέγεται στα κορυφαία shopping spots του πλανήτη. Αν επιλέξετε να πάτε το χειμώνα, προετοιμαστείτε για πάρα πολύ κρύο καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν πολύ below 0.



Κρουαζιέρα

Tromso, Νορβηγία


Photo: credit CH/www.visitnorway.com


Αν στο μυαλό σας οι Νορβηγικές πόλεις έχουν αποτυπωθεί ως μουντές και βαρετές, το Tromso θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη. Επιβιβαστείτε σε ένα κρουαζιερόπλοιο και θαυμάστε το υπέροχο φυσικό τοπίο των Νορβηγικών ακτών με την εντυπωσιακά πλούσια ποικιλία πτηνών. Το χειμώνα θα ζήσετε την εμπειρία της μαγικής μπλε σεζόν, όπου ένα ιριδίζον μπλε χρώμα σκεπάζει τα πάντα, όμως και οι υπόλοιπες εποχές προσφέρονται για να θαυμάσετε το μαγικό Βόρειο Σέλας (Aurora Borealis). Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η φετινή χρονιά θα προσφέρει τις πιο ιδανικές συνθήκες της 50ετίας για να απολαύσετε με τον καλύτερο τρόπο αυτά τα συγκλονιστικά φυσικά φαινόμενα.



Απειλούμενο με εξαφάνιση

Aysen Region, Χιλή


Η άγρια και απομακρυσμένη περιοχή της Aysen στη Νότια Χιλή πρωταγωνιστεί τελευταία σε πολλά δημοσιεύματα, όχι μόνο για την υπέροχη φύση της και το γεγονός ότι αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό για fly fishing αλλά και για τις μεγάλες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η προοπτική δημιουργίας φράγματος στο ένα από τα δύο παρθένα ποτάμια της. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί η φυσική ομορφιά του τοπίου. Ένας ακόμα λόγος για να πάτε είναι να προλάβετε να δείτε και τον παγετώνα Laguna San Rafael που είναι ο κοντινότερος στον Ισημερινό, πριν φυσικά και αυτός εξαφανιστεί.



Family

Great Smoky Mountains National Park


Είναι το πάρκο που κρατάει το ρεκόρ επισκεπτών στην Αμερική! Αποτελείται από μια τεράστια έκταση που εκτείνεται στη Δυτική Βόρεια Καρολίνα και το Ανατολικό Tennessee και παρόλο που το επισκέπτονται πάνω από 10 εκατομμύρια κόσμου το χρόνο, μπορείτε να το απολαύσετε μαζί με την οικογένειά σας σε πλήρη ηρεμία και απομόνωση, ιδιαίτερα αν αποφύγετε την καλοκαιρινή σεζόν. Ακόμη και τότε, όμως, το πλούσιο άγριο φυσικό τοπίο αποτελεί το καλύτερο φόντο για να ψαρέψετε και να χαζέψετε τον γεμάτο αστέρια ουρανό σε έναν από τους 10 οργανωμένους καταυλισμούς κάμπινγκ μέσα στο δάσος. Σκέφτεστε κάτι που μπορεί να ενθουσιάσει τα παιδιά σας περισσότερο;



Food & Drink

Lima, Περού


Μέχρι πρόσφατα όσοι επισκέπτονταν το Περού, το έκαναν αποκλειστικά για τα φημισμένα Cusco και Machu Picchu αποφεύγοντας τις περισσότερες φορές την πρωτεύουσα. Αυτό πλέον έχει αλλάξει, καθώς η Λίμα θεωρείται αυτή την στιγμή κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός. Πέρα από το μείγμα των πολιτισμών (Ισπανικός, Αφρικανικός, Κινεζικός και Ιαπωνικός) που έχει σαν αποτέλεσμα μια συγκλονιστική fusion κουζίνα, πολλοί εμπνευσμένοι νέοι σεφ με πιο διάσημο τον Gastón Acurio του εστιατορίου La Mar έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια μοντέρνα εκδοχή των παραδοσιακών γεύσεων, θυμίζοντας λίγο την αντίστοιχη γαστρονομική έκρηξη της Ισπανίας. Το signature πιάτο τους είναι το φημισμένο ceviche (ωμό ψάρι μαριναρισμένο σε λάιμ) και το πιο διάσημο ποτό τους είναι το pisco με το οποίο φτιάχνεται το pisco sour, το εθνικό τους cocktail.



Get Lost

Whitsunday Islands, Αυστραλία


Το comeback μετά την καταστροφική μανία του κυκλώνα Yasi που διέλυσε τα περισσότερα από αυτά τα νησιά, είναι πραγματικά εντυπωσιακό, με πολλά από τα luxury resorts που βρίσκονταν σε αυτή την περιοχή του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου να έχουν αναβαθμιστεί αισθητά και να προσφέρουν υψηλότερων προδιαγραφών διαμονή και παροχές. Γαλάζια νερά, κάτασπρη άμμος και 74 νησιά για να αποδράσετε από την καθημερινότητα και να εξαφανιστείτε απ’ όλους όσους σας κουράζουν! Ένα island hopping που θα σας κάνει να ξεχάσετε τα πάντα.



Value

Albanian Riviera


Η οικονομική κρίση δημιουργεί την ανάγκη για ολοένα και πιο παρθένους – άρα και φτηνότερους προορισμούς – φέρνοντας στο προσκήνιο χώρες και περιοχές που μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχαν στον τουριστικό χάρτη. Η υποανάπτυκτη και οικονομικά προσιτή Αλβανική Ριβιέρα διαθέτει όλα τα ατού και τη φυσική ομορφιά της γειτονικής Κροατίας, χωρίς όμως τα πλήθη των τουριστών και τις υψηλές τιμές. Εκεί θα βρείτε παραλίες με λευκή άμμο, κρυστάλλινα νερά και μεσογειακού ύφους χωριά που κρατούν ακόμα ανέπαφα τα παραδοσιακά τους στοιχεία.



Reader Favorite

Τουρκία


Η Τουρκία αποτέλεσε τη νούμερο ένα επιλογή των αναγνωστών του Frommer’s για το 2012 και σίγουρα όχι άδικα. Η Κωνσταντινούπολη πέρα από την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά και τα άπειρα αξιοθέατα που διαθέτει, θεωρείται αυτή τη στιγμή μια από τις πλέον κοσμοπολίτικες πρωτεύουσες με υπέροχα πολυτελή ξενοδοχεία, εξαιρετικά εστιατόρια, εμπορικά κέντρα με designer μπουτίκ και πλούσια νυχτερινή ζωή. Η Καππαδοκία όπως και οι τουρκικές ακτές της Μεσογείου είναι επίσης μέρη που προσελκύουν το ενδιαφέρον πολλών τουριστών. Στα plus και η ζεστή φιλοξενία και το εξαιρετικό τους σέρβις. Μήπως και εμείς πρέπει να παραδειγματιστούμε από τους γείτονές μας;


back home


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...